Τοπική ποικιλία, εξαιρετικής ποιότητας, με τον καρπό της να είναι τόσο για κατανάλωση όσο και για κονσερβοποίηση. Το φρούτο είναι κίτρινου χρώματος και σχετικά μεγάλου μεγέθους. Η ποικιλία αυτή αφορά σχεδόν το 90% της Ελληνικής παραγωγής βερίκοκων. Ανθίζει στο 2ο δεκαήμερο του Μάρτη και ωριμάζει Ιούνιο- Ιούλιο.
Είναι όψιμη ποικιλία η οποία ωριμάζει περίπου 25 Ιουλίου, αυτoγόνιμη, πολύ παραγωγική, πορτοκαλί χρώματος που κοκκινίζει κατά 50 % από τη πλευρά του ήλιου.